Hopp til innholdet
Merk: Minimum ordreverdi 522,00 kr
Merk: Minimum ordreverdi 522,00 kr
Norway

Språk

Anodernas Roll i Skyddet mot Korrosion för Båtar och Fartyg

Anodenes Rolle i Beskyttelsen mot Korrosjon for Båter og Skip

For å gjøre et riktig valg av offeranoder for båten eller skipet ditt, kreves det at man tar hensyn til hvilket vann den vil være i, dens overflatebelegg samt de spesifikke komponentene som trenger beskyttelse, som for eksempel skrog, propell, ror og trimflaps. Vannmiljøen er kritisk når det gjelder å velge det riktige materialet for anodene for å garantere effektiv beskyttelse mot korrosjon. Hvis du føler deg usikker på hvilken type anode som passer best for dine behov, eller hvis du trenger skreddersydde råd for din unike situasjon, er du velkommen til å kontakte oss for veiledning.

Anoder for Ferskvann, Brakkvann og Saltvann

Ferskvann

På grunn av dens sterke evne til ikke å passivere og høy drivspenning, er magnesiumanoder perfekte for miljøer der det er høy resistivitet i elektrolytten. Korrosjonsnivåene i ferskvann er ofte mindre alvorlige enn de i høy saltinnhold, men dette betyr ikke at katodisk beskyttelse ikke er nødvendig. For ferskvannsmiljøer vil vi anbefale magnesiumanoder.

Brakkvann

I brakkvann brukes ofte sink eller magnesium. Helst magnesium hvis du ikke er sikker på saltinnholdet. Brakkvann er ofte vanskeligere å bestemme passende anoder for på grunn av dets fluktuasjon i resistivitet, pH og bakterier (for å nevne noen), mer detaljerte målinger bør gjøres før det tas en beslutning om hvilke anoder som skal brukes.

Saltvann

Både sink og aluminium fungerer godt i saltvann. Men, aluminium er mye mer effektivt med tanke på et høyere saltinnhold. Det kreves omtrent 1/3 av vekten for å beskytte samme område. Så hvis du befinner deg i miljøer med høyt saltinnhold og lav forurensning (forurensning kan forårsake at aluminiumsanoder passiveres), ville vår anbefaling være å bruke aluminiumsanoder.

Navigere mellom verdens vann

Ferskvann, brakkvann og saltvann utgjør de forskjellige typer vannmiljøer på jorden, hver med sin egen spesielle saltinnhold og økosystemer.

 

Brakkvann finnes der ferskvann og saltvann møtes og blandes, som i estuarier, og skaper unike økosystemer med arter tilpasset varierende saltinnhold. Et eksempel er Østersjøen, kjent for sitt brakkvann. I brakkvann ser man oftest mindre fritidsbåter, servicebåter, fiskebåter og mindre passasjerfartøy.

Saltvann finnes i hav og oseaner, med et saltinnhold på omtrent 3,5%. Det utgjør flertallet av jordens vann. Eksempel: Stillehavet. Her finner vi et stort utvalg av fartøy – alt fra massive containerfartøy og cruiseskip til militære krigsskip og dypvannsfiskebåter.

Ferskvann finnes i elver, innsjøer og grunnvann. Det kjennetegnes av et lavt saltinnhold, under 1%. Her finner vi oftest elvebåter, fritidsbåter, små passasjerferjer og av og til mindre handelsfartøy. Derimot, i de nordamerikanske Store sjøene, navigerer større fartøy som fraktfartøy og tankskip.

 

For flere spørsmål eller bekymringer, kan du lese vår FAQ her eller kontakte oss.

Forrige artikkel Risikoen med ubeskyttede metallstrukturer i havner.
Neste artikkel Beskyttelse av rørledning under bakken

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før publisering

Obligatoriske felt

Sammenlign alle produktene

{"one"=>"Velg 2 eller 3 elementer Sammenlign med", "other"=>"{{ count }} av 3 artikler"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg et annet produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenligne