Hopp til innholdet
Merk: Minimum ordreverdi 522,00 kr
Merk: Minimum ordreverdi 522,00 kr
Norway

Språk

Risken med oskyddade metallstrukturer i hamnar

Risikoen med ubeskyttede metallstrukturer i havner.

Å la havnens spunt være ubeskyttet kan føre til farlige forhold og kostbare reparasjoner. Spesielt i havner der mye av infrastrukturen ofte består av stål, er risikoen for korrosjon høy. Dette kan enkelt forhindres ved å installere katodisk korrosjonsbeskyttelse. Katodisk korrosjonsbeskyttelse bruker offeranoder som korroderer i stedet for de mer verdifulle metallkomponentene i havnen, noe som gir effektiv beskyttelse og forlenger konstruksjonens levetid. Denne typen beskyttelse er ikke bare økonomisk fordelaktig på grunn av reduserte reparasjoner og vedlikehold, men øker også sikkerheten og reduserer behovet for hyppige vedlikeholdsinnsatser.

Noen ganger kan områder med brakkvann og høy elektrisk motstand kreve spesialdesignede løsninger. I disse tilfellene kan systemer med påtrykt strøm være mer effektive enn tradisjonelle offeranoder.

Langsiktig effekt og besparelser med korrosjonsbeskyttelse

Ved å proaktivt installere og vedlikeholde katodisk korrosjonsbeskyttelse i havner, sikres det at disse kritiske infrastrukturelementene forblir i drift og sikre over lang tid, noe som resulterer i store besparelser i både tid og penger. Anoder bidrar til å beskytte viktige metallkonstruksjoner i havner fra å ruste og ødelegges. De fungerer ved å selv korrodere, eller ruste, i stedet for de andre metallene rundt omkring. Dette kalles galvanisk korrosjonsbeskyttelse og er en måte å forlenge levetiden på metallstrukturene i havnen.

Antallet anoder som trengs i en havn varierer. Det avhenger av hvor stor havnen er og hvor utsatt den er for korrosjon. Anodene plasseres på stedene der det er størst risiko for korrosjon, ofte ca. 0,3 - 0,5 meter under middelvannslinjen. Dette sikrer at de beskytter så effektivt som mulig. En stor fordel er også at man kan redusere dybden på eventuelle kronebjelker ettersom offeranodene aktivt motvirker korrosjonen. Dette medfører ofte en stor besparelse i både penger, tid og miljø.

Hvor ofte anodene trenger å skiftes avhenger av mange forskjellige faktorer, for eksempel:

  • Materialer
  • Miljø
  • Dimensjonering av beskyttelsen
  • Strømningshastigheter

Som regel designes et slikt beskyttelse for en levetid på 20-30 år.

Påvirkning fra båter og skip

Båter og skip kan bidra til korrosjon ved å slippe ut kjemikalier eller brennstoff som påvirker vannets sammensetning. Forurensninger som øker vannets surhet kan akselerere korrosjonsprosessen på metallene i havnen.

Neste artikkel Anodenes Rolle i Beskyttelsen mot Korrosjon for Båter og Skip

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før publisering

Obligatoriske felt

Sammenlign alle produktene

{"one"=>"Velg 2 eller 3 elementer Sammenlign med", "other"=>"{{ count }} av 3 artikler"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg et annet produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenligne